Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Nieuwste deelgebied Gouden Zwaan verbindt op ieder vlak

Blog / 31 oktober 2023

Het nieuwste woongebied Gouden Zwaan in de Gouden Buurten (Berkel en Rodenrijs) zorgt op alle fronten voor verbinding. Een nieuwe manier van wonen in een gebied waar dorpse kleinschaligheid en stedelijk comfort al jaren succesvol worden beleefd. Met een 8,2 in het recente leefbaarheids-onderzoek van gemeente Lansingerland scoort Gouden Buurten dan ook als hoogste van de gehele gemeente; en dat is niet voor niets.

Het nieuwste woongebied Gouden Zwaan is weliswaar nog volop in ontwikkeling maar Mark Geurtsen, projectontwikkelaar bij Gouden Buurten kan nu al bevestigen dat verbinding de belangrijkste factor wordt voor wonen in Gouden Zwaan. Wat die verbindende factor precies inhoudt, vertelt deze bevlogen projectontwikkelaar ons graag. ‘Gouden Zwaan is niet alleen verbonden met de waterrijke, groene omgeving maar dankzij tal van voorzieningen ook met de grote stad. Bovendien is het woonaanbod geschikt voor jong en oud wat ongetwijfeld voor nog meer verbondenheid zorgt.’

Levendig karakter
Dankzij het centraal gelegen stationsplein en een mooie mix aan woningen, waaronder appartementen, krijgt Gouden Zwaan een levendig karakter,’ legt Mark enthousiast uit. De groene, autoluwe openbare inrichting sluit perfect aan op de woningen die uitkijken op bomen en groen in plaats van auto’s. Bomenrijen met groenstroken aan de voorzijde van royale eengezinswoningen zorgen bovendien dat kinderen hier veilig buitenspelen terwijl jij met de buren een drankje doet.

Binnen handbereik
Vanaf station Berkel Westpolder sta je dankzij de Randstad Rail binnen 10 minuten op de Coolsingel in Rotterdam of Rotterdam Airport. En in ruim 20 minuten ben je in hartje Den Haag. Dat maakt de auto (en bijbehorende files) toch net iets minder belangrijk. Het dorpscentrum van Berkel en Rodenrijs is dichtbij en via de Stationssingel en handige fietsbrug, fiets je in het weekend zo de natuur in.

Dichtbij de maatschappij
‘Maar er is meer, laat Mark weten. Ook een kinderdagverblijf, huisartsenpraktijk en zorgcentrum voor dementerenden maken straks deel uit van Gouden Zwaan.’ Bovendien zijn er plannen voor een horecagelegenheid waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Hier ontmoet je je vrienden, drink je koffie en voelt de maatschappij overal dichtbij.

Verbinding met de natuur
Ecologen van de gemeente zorgen voor optimalisatie van de biodiversiteit in deze groene omgeving. Zo worden eilandjes aangelegd in het zogenaamde Zwanenmeer waar vissen en vogels zich snel thuis voelen. Een blote voetenpad en speciale speelplek waar honden loslopen, maken wandelen en fietsen rondom Gouden Zwaan heerlijk ontspannen. Hier beleef je de seizoenen nog volop dankzij fruit- en notenbomen waar samen met de buurt natuurlijk van geoogst kan worden.’

Woongeluk voor iedereen
De mix aan woningtypen van de ruim 300 woningen in zowel vrije koopsector als het sociale– en middenhuursegment, maakt het voor iedereen mogelijk in Gouden Zwaan te wonen. ‘Een belangrijk én actueel onderwerp’, aldus Mark. Van eengezins- en Bebo woningen tot aan appartementen; in Gouden Zwaan kan iedereen zijn eigen woongeluk vinden. Bovendien profiteer je van duurzame voordelen als zonnepanelen, een warmtepomp en goede isolatie die een nieuwbouwwoning automatisch met zich meebrengen en wonen in Gouden Zwaan voor iedereen betaalbaar maken.

Terug naar Berkel
‘Met appartementen en een aantal beneden-/bovenwoningen maken we het ook voor jongeren mogelijk na hun studietijd terug te keren naar het vertrouwde, dorpse karakter van Berkel; hoe mooi is dat.’ Dankzij de snelle Randstad Rail blijft het comfort van steden als Rotterdam en Den Haag natuurlijk altijd binnen handbereik.

Wonen in Gouden Zwaan?
Verbinding met je buren, de groene omgeving én de stad; in Gouden Zwaan is wonen met een gouden randje voor jong en oud bereikbaar. Mark deelt tot slot wat veelbelovende woonimpressies en laat weten dat de bouw van Gouden Zwaan naar verwachting het vierde kwartaal van 2024 start.

Blijf als eerste op de hoogte en meld je hier aan of bekijk het actuele Gouden Buurten-aanbod.