Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Alles binnen handbereik

Wonen in Berkel en Rodenrijs

Woon je in de Gouden Buurten, dan heb je alles binnen handbereik! Je profiteert van de vele voorzieningen die deze wijk én omgeving te bieden heeft. Neem bijvoorbeeld het Gouden Hart, met een divers winkelaanbod, een gezondheidscentrum, een supermarkt en uitnodigende horeca­gelegenheden. Sportverenigingen liggen op steenworp afstand én je kunt heerlijke wandelen in fietsen in het nabijgelegen groen. De sfeervolle historische dorpskern van Berkel is vlakbij voor nog meer winkel- en recreatieplezier.

Wonen in Berkel en Rodenrijs - Locatie - Gouden Buurten
Klik op de afbeelding om te vergroten

Wonen-in-Berkel-en-Rodenrijs-Nieuwbouw-Berkel-en-Rodenrijs-Uitstekende-bereikbaarheid

Uitstekende bereikbaarheid

De Gouden Buurten ligt centraal en op een uitstekende bereikbaarheid vanuit de omliggende steden. Met een eigen metrostation ‘Berkel Westpolder’ sta je binnen 10 minuten op de Coolsingel in Rotterdam en in ruim 20 minuten ben je in het hart van Den Haag. Vanuit de, vlak bij liggende, N-wegen bereik je met gemak de toekomstige rijksweg A13/A16. Daarmee zijn Den Haag, Delft, Rotterdam, Zoetermeer en Rotterdam The Hague Airport via wegen en openbaar vervoer goed en snel te bereiken. Op deze manier kun je in alle rust genieten van het dorpse karakter en de drukte van de stad opzoeken wanneer je maar wilt!

Wonen in Berkel en Rodenrijs - Uitstekende bereikbaarheid - Gouden Buurten
Klik op de afbeelding om te vergroten

Winkelcentra en horeca

Midden in de Gouden Buurten ligt het winkelcentrum het Gouden Hart, vlakbij metrostation Westpolder. Hier kun je voor al je boodschappen terecht. Ook kun je hier genieten van uitnodigende horecagelegenheden. Ga bijvoorbeeld ontbijten met een goede koffie bij Blend, heerlijk dineren bij Italiaans restaurant Pasto of geniet van een ijsje bij Ciocco & Gelato.

Het winkelaanbod in de verdere omgeving is groot. In winkelcentrum Berkel vind je een divers aanbod kleding- en schoenenwinkels, woon- en lifestylewinkels, bloemenwinkels, supermarkten en een kruidenierswinkel.

Voor een breder aanbod restaurants ben je in het centrum van Berkel en Rodenrijs aan het goede adres. Café ’t Vierkantje is al meer dan 45 jaar een begrip in Berkel en Rodenrijs. Bij het aan het water gelegen restaurant Wijnbar Ferro kun je terecht voor een lunch, diner en borrel geserveerd met de lekkerste wijnen. Voor de Californische keuken met echte Amerikaanse bieren ben je bij West80 aan het goede adres. Visrestaurant The Naked Fish serveert je de heerlijkste visgerechten of ga dineren bij brasserie wijnbar Muller&Co. Voor Aziatische gerechten ben je bij Asia Bistro aan het goede adres.

De Bibliotheek Oostland in het centrum van Berkel en Rodenrijs biedt naast de uitleen o.a. werk- en studieplekken, een café, expositiecentrum en de mogelijkheid tot zaalverhuur.

Sportfaciliteiten en -verenigingen

Op het gebied van sport is er in de omgeving van de Gouden Buurten een veelvoud aan sportfaciliteiten en verenigingen waar jij je bij aan kunt sluiten. Bij sportcomplex “Het Hoge Land” heb je keuze uit verschillende sportverenigingen, van tennis tot voetbal en van handbal tot biljart. Sluit je aan bij één van de verenigingen: ATV Berkenrode (Algemene tennisvereniging), Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs (HBR), Sportvereniging TOGB (voetbal, handbal, tennis, biljart) of CVV Berkel (voetbal). Zwemmen kan bij zwembad De Windas. Hier zit ook zwemvereniging De Watervogels. Ook voor fitness- en yogaliefhebbers is er keuze in verschillende fitness- en yogascholen in de omgeving. Neem bijvoorbeeld de Anytime Fitness: deze vind je gewoon in het Gouden Hart!

Onderwijs

Het onderwijsaanbod in Berkel en Rodenrijs is groot. Met maar liefst tien basisscholen is er ruim de keus voor een passende school. In de Gouden Buurten vind je vier basisscholen; CBS Prinses Máxima, CBS Prins Willem Alexander, Jenaplanschool De Kwakel en RKBS De Gouden Griffel. Alle vier de scholen zijn op fietsafstand en gelegen in de eigen wijk.

Natuur- en speelvoorzieningen

De aangename sfeer van het groene, waterrijke gebied in de Gouden Buurten vind je ook terug in de natuur- en speelvoorzieningen in de wijk. Er is volop natuur binnen handbereik. Zo vind je door de wijk heen meerdere speelplekken voor kinderen. Op loopafstand bevindt zich De Groenzoom, een natuur- en recreatiegebied. Hier kun je genieten van 560 hectare natuur. Het gebied is toegankelijk gemaakt voor recreatie, met wandelpaden, fiets-, kano- en ruiterroutes. Ook kunnen hardlopers hier hun hart ophalen. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd door Beheercombinatie De Groenzoom.

Op de grens tussen Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek bevindt zich het Annie M.G. Schmidtpark. Een levendig stadspark van 3,5 kilometer waar van alles te doen is voor jong en oud. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen, sporten en recreëren. Voor kinderen en jongeren is er het skatepark en de Tuin van Floddertje: een grote water- en natuurspeeltuin waar kinderen kunnen spelen, klimmen, klauteren en ravotten. Daarnaast vind je ook het Urban Sportspark, het meest veelzijdige sportpark van Europa. Een openbare sportplek die voor iedereen toegankelijk is. Hier kun je verschillende disciplines beoefenen zoals; Calisthenics, Boulderen, Bootcamp, Ninja Warrior, Slackline en Freerunning, Op het evenemententerrein van het Annie M.G. Schmidtpark worden geregeld activiteiten en festivals georganiseerd.

Iets verder, aan de zuidoostkant van De Gouden Buurten, vind je het Hoge en Lage Bergse Bos. Hier bevindt zich Outdoor Valley, een groot sport- en recreatiepark met mountainbikeroutes, een kunstpiste, een klimmuur en een meer waar je kan kajakken en kanoën. Verder vind je er een hondenstrand, jeu de boulesbaan en een golfbaan. Neem ook een bezoekje aan Landgoed Vidaa, een groene oase midden in de natuur. Of beklim de 22 meter hoge Uitkijktoren in het Hoge Bergse Bos en bekijk in verschillende richtingen het uitzicht op de omgeving.