Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Over Gouden Buurten

Dit woongebied, waarin al jaren volop wordt geleefd, biedt ook de komende jaren nog volop kans op nieuw woongeluk. Dorpse kleinschaligheid en stedelijk comfort: wonen zoals wonen bedoeld is, ook in de nieuwe deelplannen. Klik op de kaart om het aanbod per deelplan te bekijken!

#

Een wijk vol leven

De wijk biedt een gezonde, groene leefomgeving met brede straten, singels, een gracht en veel ruimte voor huizen en tuinen. Hier kun je veilig en gemoedelijk wonen met tal van voorzieningen op loop- en fietsafstand. In totaal komen er circa 2.800 woningen in de Gouden Buurten waarvan er nu zo’n 1.900 zijn gebouwd of in aanbouw zijn. Ook de komende jaren gaan nieuwe woningen, gefaseerd in de verkoop. Geleidelijk wordt de wijk uitgebreid met fraaie buurtjes. De dorpse rust en gezelligheid, de natuur vlakbij, Rotterdam en Den Haag ‘om de hoek’. In de Gouden Buurten kun je wonen met een gouden randje.

Gebiedsbrochure Gouden Buurten

Kindvriendelijk en autoluw

In de Gouden Buurten wonen veel gezinnen. Vanzelfsprekend zijn er in de wijk voldoende plekken gecreëerd waar kinderen kunnen spelen. Veiligheid staat voorop. Het langzame verkeer heeft in de wijk duidelijk voorrang gekregen. De typische polderwegen in de wijk, met hun sloten en bomenrijen, bieden vooral ruimte voor wandelen, fietsen en spelen. Ook de rest van het stratenprofiel in de wijk zorgt ervoor dat de auto te gast is. Bij de ontwikkeling van het gebied is er bewust voor gekozen om de straten zo te ontwerpen dat geparkeerde auto’s niet prominent in zicht zijn. Auto’s kun je veelal bij je eigen huis parkeren of direct om de hoek. Twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen hebben meestal twee parkeerplaatsen. De lengte van de oprit is zo gekozen dat er twee auto’s op geparkeerd kunnen worden. Langs de openbare weg zijn kleine, door bebouwing omringde parkeerplaatsen beschikbaar. Dit parkeerbeleid zorgt voor een overzichtelijk straatbeeld en geeft de omgeving een vriendelijke uitstraling.

Ontdek de ligging en voorzieningen