Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Heerlijk buiten in de Gouden Buurten

Blog / 15 oktober 2020

Juist in deze bijzondere tijd is het van belang om af en toe naar buiten te kunnen. Gelukkig zijn de Gouden Buurten autoluw en kindvriendelijk ontworpen zodat er genoeg ruimte is voor een fijne wandeling door de buurt. Omdat er in de Gouden Buurten veel gezinnen wonen, zijn er vanzelfsprekend voldoende plekken gecreëerd waar kinderen kunnen spelen. In en rondom Gouden Buurten vind je wel 12 buitenspeelplekken!

Veiligheid
Om fijn te kunnen buitenspelen of te wandelen is verkeersveiligheid erg belangrijk. Het langzame verkeer heeft daarom in de wijk duidelijk voorrang gekregen. De typische polderwegen in de wijk, met hun sloten en bomenrijen, bieden vooral ruimte voor wandelen, fietsen en spelen. Ook de rest van het stratenprofiel in de wijk zorgt ervoor dat de auto te gast is.

Parkeren
Daarnaast is bij de ontwikkeling van het gebied er bewust voor gekozen om de straten zo te ontwerpen dat geparkeerde auto’s niet prominent in zicht zijn. Auto’s kun je veelal bij je eigen huis parkeren of direct om de hoek. Twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woningen hebben meestal twee parkeerplaatsen. Op de openbare weg zijn kleine, door bebouwing omringde parkeerplaatsen beschikbaar. Dit parkeerbeleid zorgt voor een overzichtelijk straatbeeld en geeft de omgeving een (kind)vriendelijke uitstraling.

Natuur binnen handbereik
Iets verder wandelen dan een blokje om? Dan is de natuur ook binnen handbereik. Niet alleen grenst het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs aan het Annie M.G. Schmidtpark, het grootste stadspark van Nederland, ook zijn natuurgebied ‘De Groenzoom’ en de Rotte vlakbij. In het Annie M.G. Schmidtpark bevindt zich natuurspeelplaats ‘De Tuin van Floddertje’, waar kinderen heerlijk kunnen ravotten. Genoeg speel- en wandelmogelijkheden dus, ondanks deze bijzondere tijd!

Loop de Gouden Speurtocht!
Nog niet bekend met de Gouden Buurten? Ontdek dan deze mooie wijk aan de hand van de Gouden Speurtocht. Klik hier voor meer informatie.