Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.

De Gouden Speurtocht

Welkom bij de Gouden Speurtocht! Op onderstaande kaart zie je de route en de gouden stippen. Deze gouden stippen geven de plekken aan waar de bijzondere gouden bordjes staan. Op elk van deze bordjes staat een letter. Bordje gevonden? Vul dan de letter in op het invulformulier dat je bij het informatiecentrum hebt ontvangen. Wanneer je alle letters hebt ingevuld kun je een ijsje of een kop koffie halen bij het eindpunt: Ciocco & Gelato. Onder deze kaart vind je een gedetailleerde routebeschrijving. Veel speurplezier!

Beschrijving route
Gouden Harpbuurt
Je loopt vanaf het informatiecentrum over de brug die links van je ligt, richting de Toon Hermanstraat. Bij de Gouden Uillaan ga je naar rechts: je vervolgt je weg een stukje rechtdoor en slaat linksaf bij de parkeerplaats. Je ziet een bruggetje, deze ga je over: je komt op de Seth Gaaikemastraat. Eenmaal het bruggetje over ga je naar rechts. Je loopt een rondje om de school via de Rogier van Otterloostraat.

Gouden Uilbuurt
Na deze straat sla je rechtsaf bij de Victor E. van Vrieslandsingel. Je slaat daarna weer rechstaf, wederom een bruggetje over. Na het bruggetje ga je meteen naar links en vervolg je de weg richting Westpolder. Ga rechtdoor en sla bij het water linksaf: je bent op de Zilvergracht!

Gouden Griffelbuurt
Je neemt de eerste brug over het water en vervolgt je weg rechtdoor. Je loopt langs de scholen RKBS De Gouden Griffel en CBS Prinses Máxima. Je loopt een tijdje rechtdoor op de Annie M.G. Schmidtlaan. Aan het eind sla je rechtsaf, richting de Willem Wilminkstraat. Je gaat rechtdoor en vervolgt je weg parallel aan de metrolijn, over de brug en gaat aan het eind naar links, en meteen weer links via de langzaam aflopende trap naar beneden onder de brug door. Je loopt nu op een fietspad. Vervolg je weg naar het Gouden Podium.

Gouden Podiumbuurt
Eenmaal bij de Gouden Podiumbuurt houd je rechts aan en loop je langs de woningen op de Theo d’Orsingel. Je loopt een stuk rechtdoor, totdat je aan je linkerhand de school IKC – De Gouden Griffel ziet. Je gaat linksaf de Ida Wassermanstraat in, en gaat meteen weer linksaf langs de school. Je loopt een stuk rechtdoor het hofje in. Loop rechtdoor en sla aan het einde van het hofje rechts naar het Henk van Ulsenplantsoen. Ga daarna links bij de Will van Kralingensingel en vervolg je weg weer naar links bij de Theo d’Orsingel. Je loopt het Gouden Podium weer uit en loopt dezelfde weg weer terug (via het fietspad, onder de brug door, rechts omhoog via de trap, weer rechts over de brug).

Gouden Griffelbuurt
Je loopt via de Anne de Vriessingel rechtdoor. Op een gegeven moment een flauwe bocht naar rechts: je vervolgt de weg en ziet aan je linkerhand een parkje. Pak het voetpad, loop kort het park in en vervolg daarna je weg de brug over.

Winkelcentrum het Gouden Hart
Hier ga je linksaf en je bevindt je op de Stationssingel. Loop naar het winkelcentrum het Gouden Hart, en eindig de speurtocht bij Ciocco & Gelato! Met een ingevulde speurkaart haal je hier een heerlijke kop koffie of een ijsje. Geniet ervan!