Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Nieuwe nul-op-de-meter sociale huurappartementen in de Westpolder in Berkel en Rodenrijs

Nieuws / 23 juni 2020

Directeur bestuurder Hanneke Vliet Vlieland van 3B Wonen, Jacco Nieuwstraten en Leonore Reijnen van Gouden Buurten CV en Bert van Mierlo van Van Mierlo Bouwprojecten BV ondertekenden vorige week de koop- en aannemingsovereenkomst van 30 nul-op-de-meter sociale huurappartementen in de Gouden Harpbuurt in Berkel en Rodenrijs. Gebiedsontwikkelaar Gouden Buurten CV, een samenwerking van Kavel Vastgoed BV en Amvest, heeft het plan ontwikkeld en Van Mierlo Bouwprojecten BV bouwt de woningen. De architect is Claudia Vostrovsky in samenwerking met Schippers Architecten BNA BV.

Foto - vlnr: Hanneke Vliet Vlieland, Peter van Swam, Leonore Reijnen en Bert van Mierlo


Appartementen
Het plan bestaat uit twee gebouwen met ieder 15 sociale huurappartementen. De gebouwen komen te staan bij de entree van de wijk, aan weerszijden van de Gouden Harplaan. De appartementen zijn circa 60 m2 groot en in de gebouwen is een lift aanwezig. De gebouwen bestaan uit vier lagen.
De architectuur sluit aan op de stijl van de Gouden Harpbuurt, met verschillende kleuren metselwerk en naar voren verspringende metselwerkvlakken.

Duurzaam
Bijzonder aan deze sociale huurappartementen is dat ze ‘nul-op-de-meter’ en gasloos zijn. Dit betekent dat het appartementengebouw niet is aangesloten op het gasnet en voorziet in de productie van eigen warm tapwater en stroom.

Om deze zeer duurzame uitgangspunten te kunnen waarmaken worden per gebouw 177 zonnepanelen toegepast. Deze zijn gesitueerd op het dak en op de overkapping tussen het bergingenblok en de gevel. Overige duurzaamheidsmaatregelen zijn onder andere individuele bodemwarmtepompen,  toepassen van HR+++ glas, balansventilatie en verbeterde kierdichting.

Bouw
De bouw start na de zomer. Naar verwachting worden de eerste appartementen eind 2021 aan de toekomstige huurders opgeleverd. De woningen worden dan via het woonruimteverdeelsysteem op www.woonnetrijnmond.nl aangeboden.

Hanneke Vliet Vlieland: ‘Wij zijn blij met deze appartementen. Er is een grote vraag naar woningen in de sociale huursector. Daarbij zijn deze nieuwbouwappartementen van hoge kwaliteit en sluiten goed aan op onze duurzaamheidsambities.' Partijen zijn trots dat zij samen deze appartementen nul-op-de-meter kunnen realiseren. Hiermee wordt een positieve bijdrage geleverd aan betaalbaar en duurzaam woningaanbod in Nederland.