Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Feestelijke start bouw Gouden Singel fase 2A

Nieuws / 28 maart 2024

De start van de bouw van 35 woningen in Gouden Singel – Fase 2A is op 27 maart feestelijk ingeluid. De toekomstige bewoners, Gouden Buurten II C.V. (een samenwerking van Kavel Vastgoed en Amvest), gemeente Lansingerland en Van Mierlo Bouwprojecten B.V. waren aanwezig om dit moment samen te vieren.

De aftrap van het evenement werd verzorgd door Albert Vogels (projectontwikkelaar bij Kavel Vastgoed). Zijn welkomstwoord werd opgevolgd door een toespraak van wethouder Simon Fortuyn, die iedereen van harte welkom heette in de gemeente Lansingerland. Hierna was het tijd om de tijdscapsules te vullen. Formulieren en andere kleine verzamelde items, zoals foto’s en brieven en kleine objecten met een persoonlijke betekenis werden door de toekomstige bewoners in hun eigen tijdscapsule gestopt waarna een wandeling naar de bouwlocatie volgde.

Met het afvuren van de (natuurlijk afbreekbare) party poppers werd het feestelijke startsein voor de bouw gegeven. Om de aanwezigheid van de toekomstige bewoners in het nieuwe buurtje te vereeuwigen groeven zij hun tijdscapsule in bij hun eigen woning. Na het ingraven van de tijdcapsules volgde toespraken in het verkoopcentrum Gouden Buurten van Jan Groeneveld (directeur bouw bij Van Mierlo Bouwprojecten) en Daniël Martina (architect en partner bij Schippers Architecten) die een toelichting gaf op het ontwerp van de woningen. Tijdens de afsluitende burenborrel kregen de toekomstige bewoners de mogelijkheid om hun directe buren beter te leren kennen onder het genot van een drankje en (borrel)hapje.

Benieuwd naar het beschikbare en toekomstige aanbod in Gouden Singel? Wil jij hier binnenkort ook wonen? Bekijk hier alle informatie >>