Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Feestelijke oplevering ca. 400 woningen in Gouden Harp

Nieuws / 30 mei 2024

Met de oplevering van de laatste woningen in bouwstroom 10 is deelplan 5, de Gouden Harp, officieel afgerond. Op dinsdag 28 mei vierden Gouden Buurten, Ontwikkelingscombinatie Westpolder/Bolwerk C.V. (een samenwerking van Kavel Vastgoed en Amvest), dit samen met de gemeente Lansingerland. Dit markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van dit gebied, waar al sinds 2015 met veel enthousiasme aan gewerkt wordt.

Rijke geschiedenis van de Gouden Harp
De eerste stap in de realisatie van de Gouden Harp was het bouwen van een basisschool, nog voordat de woningen verrezen. In totaal zijn er binnen dit deelplan 403 woningen gerealiseerd, waarvan 344 koopwoningen en 59 huurwoningen. Deze mix zorgt voor een gevarieerde en levendige buurt, waar starters en gezinnen zich thuis voelen.

Wethouder Simon Fortuyn en Leonore Reijnen knippen samen met 2 buurtkinderen het lint door. Daarmee zijn alle woningen in de Gouden Harp officieel opgeleverd.

Hoog wooncomfort en prachtige detaillering
De Gouden Harp kenmerkt zich door de royale opzet, met charmante straatjes, singels en veel groen, bruggetjes en grachten. Gelegen aan de rand van de Gouden Buurten. Veel woningen bieden een prachtig uitzicht op plantsoenen of singels. Uniek zijn de ruime voor- en achtertuinen, die bewoners helemaal naar eigen smaak inrichten.

Er is veel variatie in de kleur van baksteen en voordeuren, waardoor je nooit twee dezelfde woningen naast elkaar ziet. Deze afwisseling in de architectuur zorgt ervoor dat elke woning een unieke en herkenbare identiteit heeft. Parkeren is zoveel mogelijk uit het straatbeeld ontworpen, wat leidt tot charmante, autovrije straten en een rustige, aantrekkelijke woonomgeving.

Unieke voorzieningen en groene opzet
De Gouden Harp onderscheidt zich niet alleen door de royale woningen, maar ook door de aanwezigheid van een zorgcomplex van het Dagelijks Leven en twee appartementenblokken met in totaal 30 woningen van wooncoöperatie 3B Wonen. Het bijzondere aan deze appartementen is dat ze 'nul op de meter' zijn uitgevoerd. Wat een uitdaging is voor kleinere gebouwen vanwege het beperkte dakoppervlak voor zonnepanelen en het genereren van stroom.

Met de afronding van de rand van het deelplan zijn ook de brede watergangen langs 't Manneke gegraven en is een waterparkje ingericht. Dit parkje, compleet met een prachtige wilg en speelrotsen, is een geliefde speelplek voor kinderen uit de hele buurt.

Duurzame en leefbare wijk
Het openbaar gebied in de Gouden Harp heeft een doordacht water- en bodemsysteem. Regenwater wordt lokaal gebu"erd en langzaam in de grond geïnfiltreerd, wat wateroverlast en uitdroging van de grond voorkomt. Naast woningen zijn er een basisschool, BSO, gymzaal en diverse groene speelplekken, wat de buurt zeer kindvriendelijk maakt. Alle voorzieningen zijn binnen handbereik, met het winkelcentrum het Gouden Hart om de hoek.

Betrokken en geliefd
Onder de nieuwe bewoners zijn acht kopers doorstromers uit andere delen van de Gouden Buurten. Zij benadrukken de sterke gemeenschap en de aantrekkingskracht van de wijk. Met de afronding van de Gouden Harp heeft de gemeente Lansingerland er een prachtig stukje woonwijk bij, waar de charme van dorpse straatjes en moderne voorzieningen hand in hand gaan. De succesvolle samenwerking tussen Ontwikkelingscombinatie Westpolder/Bolwerk C.V. en de gemeente Lansingerland heeft geleid tot een veelzijdige en geliefde buurt waar jong en oud zich thuis voelt.

Meer informatie over Gouden Buurten? Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het aanbod.