Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Deelmobiliteit in de Gouden Buurten: Felyx

Nieuws / 13 oktober 2020

Gemeente Lansingerland groeit en dat vraagt om duurzame keuzes op het gebied van klimaat en gezondheid. Eén van de aspecten van deze nieuwe groene visie zijn nieuwe vormen van duurzaam vervoer, zoals deelmobiliteit. Sinds kort hebben we een mooi voorbeeld hiervan in de Gouden Buurten: de elektrische Felyx deelscooter!

Deelmobiliteit in de vorm van deze scooters heeft veel voordelen; het is een goed alternatief voor de auto, zeker op kortere afstanden. Daarnaast is het lange zoeken naar een parkeerplaats verleden tijd; de scooters kunnen overal neergezet worden, en door de volgende gebruiker weer worden opgehaald. Meer gebruikers van de scooter betekent ook minder vervuiling van de lucht door autoverkeer: de elektrische scooter is namelijk geheel uitstootvrij.

Eenvoudig in gebruik
Met een app die te downloaden is op je smartphone is het mogelijk om via een kaartje zien waar de scooters zich in de wijk bevinden. Zo staan er heel vaak een paar Felyx scooters vlakbij het metrostation Berkel Westpolder, zodat je direct uit de metro de laatste meters van je reis kan vervolgen op deze duurzame vorm van vervoer. Voor een klein bedrag per minuut kun je de scooter huren. De minuten gaan lopen op het moment dat de scooter wordt ontgrendeld via het systeem in de app. Vervolgens rijd je naar de plaats van bestemming en parkeert de scooter op de stoep of in een parkeervak. Je sluit de scooter af en de kosten gebaseerd op de gereden minuten worden automatisch afgeschreven. Zo simpel en betaalbaar kan een duurzame keuze zijn!