Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Bouw sociale huurappartementen Gouden Harplaan officieel van start!

Nieuws / 1 februari 2021

Maandag 18 januari heeft wethouder Kathy Arends de officiële handeling verricht van de start van de bouw voor 30 sociale huurappartementen aan de Gouden Harplaan in de Gouden Buurten. Samen met Hanneke Vliet Vlieland, directeur van 3B Wonen, assisteerde zij bij het plaatsen van een bodemdeel.

De 30 appartementen worden gebouwd in twee gebouwen met ieder 15 sociale huurappartementen. Deze komen te staan bij de entree van de wijk, aan weerszijden van de Gouden Harplaan. De appartementen zijn circa 60 vierkante meter groot en in de gebouwen is een lift aanwezig.

Nul-op-de-meter
De gebouwen bestaan uit vier lagen. Bijzonder aan deze sociale huurappartementen is dat ze ‘nul-op-de-meter’ en gasloos zijn. Dit betekent dat het appartementengebouw niet is aangesloten op het gasnet en voorziet in de productie van eigen warm tapwater en stroom. Om deze zeer duurzame uitgangspunten te kunnen waarmaken worden per gebouw 177 zonnepanelen toegepast op het dak en op de overkapping tussen het bergingenblok en de gevel. Overige duurzaamheidsmaatregelen zijn onder andere individuele bodemwarmtepompen, toepassen van HR+++ glas, balansventilatie en verbeterde kierdichting.

Mooie toevoeging
‘Met de bouw van deze woningen voegen we 30 woningen toe in het sociale segment’, zegt wethouder Kathy Arends. ‘En dat in een prachtige, inclusieve wijk. Bovendien zijn de appartementen bijzonder duurzaam.’ ‘We zijn er trots op dat het in deze lastige tijd toch gelukt is om de bouw van deze energiezuinige appartementen op te starten’, zegt Hanneke Vliet Vlieland. ‘Het is mooi dat er op deze manier een mooie gedifferentieerde wijk ontstaat’, vult Kathy Arends aan. ‘Bij zo’n wijk horen sociale huurwoningen en dan is het prachtig dat je in één keer 30 woningen kan toevoegen.’

De woningen worden via het woonruimteverdeelsysteem op www.woonnetrijnmond.nl aangeboden. Ze zullen eind 2021/begin 2022 opgeleverd worden.

Impressie van één van de appartementencomplexen.