Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Gouden Griffel

De Gouden Griffel is de eerste wijk van de Gouden Buurten! Hier is de allereerste gouden heipaal in de grond geslagen, onder een woning op de Willem Wilminkstraat. De eerste bewoners van de honderd woningen in de Gouden Griffel en Gouden Uil waren uitgenodigd om deze feestelijke handeling bij te wonen. Met de muzikale inbreng van slagwerkgroep van Kampen werd deze gouden paal de grond in geslagen en was de bouw van de eerste honderd woningen een feit!

In de Gouden Griffel wordt al vijftien jaar volop geleefd en met veel plezier gewoond. In 2007 zijn de laatste woningen opgeleverd en daarmee in totaal meer dan 500 woningen.

Kenmerkend aan de Gouden Griffel is de variatie aan woningtypes, de identiteit per woning door het verschillend kleur- en materiaalgebruik en het dorpse karakter. Deze facetten zijn vervolgens doorgetrokken in de andere buurten.

Tijdens de ontwikkeling van de woningen werd ook de allereerste school van de Gouden Buurten in het leven geroepen: het CBS Prinses Máxima. Én met het metrostation ‘Berkel Westpolder’ op loopafstand van de Gouden Griffel zijn steden als Rotterdam en Den Haag goed bereikbaar. Ook het winkelcentrum het Gouden Hart is toentertijd gebouwd en opgeleverd. Zo was het voorzieningenniveau van de Gouden Buurten vanaf het begin erg hoog.