Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

Tuininspiratie Gouden Singel

Blog / 20 januari 2022

In de vorige blog interviewden we landschapsontwerper Nina Ravestein. Aanvullend op haar tips voor natuurinclusieve oevers heeft zij een aantal inspiratietuinen ontworpen. Om haar tips nóg gemakkelijker op te volgen en om je te laten inspireren, volgt hier een voorbeeldtuin van een twee-onder-een-kapwoning met als thema: veilig spelen!

Veilig spelen
In deze tuin gaan optimaal genieten van het water en veilig spelen hand in hand. Doordat de tuin in één opslag te zien is, wordt het overzicht behouden. De rechte lijn van het pad richting het water accentueert dit effect. Zo is er altijd zicht op spelende kinderen, terwijl de beleving van de waterkant intact blijft.

Een lage haag gecombineerd met leibomen creëert een tweedeling in de tuin terwijl deze visueel nog steeds een eenheid vormt. Zo kan er makkelijk een transparant hekje worden toegepast om de kleinste kinderen in het speelgedeelte te houden, maar blijft de vlonder aan de waterkant makkelijk bereikbaar.

Geometrische vormen
De bijzondere geometrische vormgeving van het hoofdterras en de plantenbakken zorgen voor een unieke tuinbeleving. Ze creëren mooie plekken in de tuin waar je heerlijk kunt genieten in de zon. Gecombineerd met de juiste, duurzame materialen zoals bamboe en gebakken klinkers wordt dit effect versterkt.

De overgangen tussen de materialen maken van het geheel een beleving. Dit begint al bij het thuiskomen; vanaf de bestrating rijd je een karrenspoor van knisperend grind op; je bent weer thuis!