Nieuwbouw in Berkel en Rodenrijs

De woonsferen van de Gouden Singel

Blog / 16 november 2021

Wie de Gouden Singel zegt, denkt vanzelfsprekend aan schitterend leven bij en aan de singels en het groen. In maart 2022 gaan de eerste woningen van de nieuwe Gouden Singel buurt in verkoop. Al eerder vertelde de stedenbouwkundig ontwerper en landschapsarchitect Richard Hereijgers over de structuur en het groen in de wijk. De komende tijd zullen we steeds meer vertellen over het rijke aanbod in dit nieuwe deelplan. Zo ook over de verschillende charmante woonsferen: namelijk wonen langs de gouden oevers, langs de singels, in de dorpse straatjes of aan de groene wandelroute. Een unieke combinatie van dorpse charme en overvloedig groen, met een rijke variatie aan woningen. Kortom: hier wil je wonen!

De gouden oevers
Aan de zuidkant van de Gouden Singel woon je prachtig aan het water met weids uitzicht over wuivend riet, uitkijkend op het groene Randbolwerk. Dit buurtpark, tevens grenzend aan het Gouden Podium, biedt uitstekende mogelijkheid voor een mooie wandeling of hardloopsessie langs het water. Ook zijn hier talrijke speelmogelijkheden voor de kinderen te vinden. Wonend aan de oevers ervaar je het brede water pas echt: de woningen hebben bovendien een riante tuin en zijn allemaal rijk gedetailleerd met verschillend kleur- en materiaalgebruik. Omringd door water en natuur geniet je hier van een heerlijk buitenleven.

Singels
Het is fantastisch wonen aan de singels: vanuit de woning kijk je uit over het water en via karakteristieke bruggetjes loop je zo richting de groene randen van het gebied. Heerlijk genieten van een fijne wandeling aan het water, samen met je partner, buren of vrienden. De vele singels vormen de basis van deze nieuwe buurt en zorgen door de lange zichtlijnen voor een geheel eigen identiteit. De singelstructuur is gebaseerd op de vroegere polderstructuur van het gebied. De hoofdsingel, aan de Louis d’Orlaan, geeft de wijk allure en creëert eenheid in de wijk. De sterke groene bomenstructuur langs het water geeft de buurt een prachtige, chique aanblik. Hét visitekaartje van de buurt! Ook geniet je van extra groene voortuinen aan de singels: de voortuinen aan de Louis d’Orlaan zijn mee ontworpen met de inrichting van de openbare ruimte. Door de toevoeging van de groene hagen en bomen in de voortuinen wordt de natuurlijke uitstraling van de buurt nog verder versterkt. Hier geniet je ’s ochtends in alle rust en privacy van de zon en je eerste cappuccino van de dag. Dat is wonen en leven op topniveau!

Dorpse straatjes
In de dorpse straatjes kies je voor de heerlijk intieme sfeer en rust die de buurt te bieden heeft. Het verfijnde netwerk van smalle straatjes rondom het centrale wijkpark, waar kinderen lekker een balletje trappen, ademt de dorpse charme zoals we die gewend zijn in de Gouden Buurten. Hier kunnen de kinderen zorgeloos op straat spelen, houd je samen met de buren een fijne buurtbarbecue of groet je elkaar op straat wanneer je in alle rust thuiskomt na een lange dag werken. De afwisselende boomsoorten geven extra kleur aan de mooie woonomgeving én dragen positief bij aan de biodiversiteit. De grastegels in de parkeervakken en de bloemrijke heestervakken benadrukken de klimaatadaptieve ambitie van Gouden Singel.

Groene wandelroute
Rondom de Gouden Singel komt een groene wandelroute. Via deze route kunnen bewoners eenvoudig een ommetje van een kwartier, halfuur of uur maken, óók richting De Groenzoom. Aan deze groene randen woon je erg prettig met uitzicht over het groen langs de voor- of achtertuin. De woonstraten zijn autoluw en de omgeving nodigt uit tot recreëren, spelen en ontmoeten. Je ervaart hier het groene karakter van de Gouden Singel optimaal!