Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.

Alles binnen handbereik

De Gouden Buurten heeft veel voorzieningen, zoals een eigen centrum, Het Gouden Hart, met
verschillende winkels, een gezondheidscentrum, een supermarkt en uitnodigende horeca­gelegenheden. Ook zijn er volop sportfaciliteiten en -verenigingen in en om de wijk.

De voorzieningen in Gouden Buurten en omstreken: klik op de kaart om te vergroten.

Het sfeervolle, deels historische centrum van Berkel en Rodenrijs bevindt zich op slechts enkele minuten fietsen. Hier vind je het uitgebreidere winkelaanbod alsook de wekelijkse markt. Ook vind je diverse sportvoorzieningen op korte afstand van de Gouden Buurten. In Berkel en Rodenrijs zijn onder andere lokale voetbal-, hockey-, handbal-, biljart- en jeu-de-boulesverenigingen in Berkel en Rodenrijs. Voor elk wat wils!

Onderwijs
Het onderwijs is goed vertegenwoordigd in de Gouden Buurten. In de wijk zelf vind je vier basisscholen. Scholen voor het voortgezet onderwijs zijn volop in de omgeving aanwezig. Zo zijn er alleen al in de gemeente Lansingerland zeven scholen voor het voortgezet onderwijs.

Natuur
De natuur is binnen handbereik. Niet alleen grenst het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs aan het Annie M.G. Schmidtpark, het grootste stadspark van Nederland, ook zijn natuurgebied ‘De Groenzoom’ en de Rotte vlakbij. In het Annie M.G. Schmidtpark bevindt zich de natuurspeelplaats ‘De Tuin van Floddertje’, waar kinderen heerlijk kunnen ravotten en worden er diverse festivals georganiseerd.

Uitstekende bereikbaarheid vanuit de stad
Den Haag, Delft, Rotterdam en Zoetermeer zijn goed en snel bereikbaar via de provinciale wegen of met het openbaar vervoer. De Gouden Buurten heeft een eigen metro­halte. Vanaf deze halte Berkel Westpolder sta je binnen 10 minuten op de Coolsingel en in ruim 20 minuten ben je in hartje Den Haag. Zo kun je het wonen in de luwte moeiteloos combineren met de geneugten van het bruisende stadsleven.