Berkel & Rodenrijs

Centraal in de Randstad
Lansingerland wordt gevormd door de kernen Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek. Een gemeente midden in het groen en centraal in de Randstad. Berkel en Rodenrijs is een dorp met een lange historie, maar Berkel en Rodenrijs heeft ook de mogelijkheid om verder te groeien. Wel met behoud van het kleinschalige, dorpse karakter. Want het dorp hecht aan de bestaande waarden.

De Gouden Buurten maken deel uit van de uitbreidingslocatie Westpolder/Bolwerk, direct grenzend aan natuur- en recreatiegebied de Groenblauwe Slinger. In dit groene, waterrijke gebied tussen de grote steden in westelijk Zuid-Holland kunt u naar hartenlust wandelen, fietsen of watersporten. Het waterrijke en ruimtelijke gevoel van de Groenblauwe Slinger is doorgetrokken naar de woonwijk. Het uitgangspunt voor de Gouden Buurten is de combinatie van dorpse charme en stedelijk comfort. De Gouden Buurten is een wijk waar uw kinderen voldoende plekken hebben om te spelen. De voor de wijk karakteristieke polderwegen met hun sloten en bomenrijen moeten vooral ruimte bieden voor fietsen en spelen. Daarom krijgen veel huizen twee parkeerplekken op eigen erf plus een garage. Voor de resterende auto’s komen er kleine door bebouwing omringde parkeerplaatsen.

Metrohalte (RandstadRail) Berkel-Westpolder
Steden als Den Haag, Delft, Rotterdam en Zoetermeer zijn goed en snel bereikbaar via de provinciale wegen en met metro lijn E (RandstadRail) of bus. De Gouden Buurten hebben een eigen metrohalte Berkel – Westpolder. De halte ligt op de Erasmuslijn (E), het traject tussen Rotterdam Slinge en Den Haag Centraal. Vanaf de halte staat u binnen 15 minuten voor de Bijenkorf in het centrum van Rotterdam en in ruim 20 minuten bent u in naar hartje Den Haag. Bij de halte is een parkeergarage voor ruim 100 parkeerplaatsen.

kerk     

Alles binnen handbereik
Naast de dorpse charme en het groen heeft u in Berkel en Rodenrijs alle nodige voorzieningen binnen handbereik: het wijkvoorzieningencentrum het Gouden Hart. Het Gouden Hart ligt midden in de wijk zodat u van alle gemakken bent voorzien! Bovendien staat u binnen enkele minuten fietsen tussen het uitgebreide winkelaanbod en de wekelijkse markt in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Er wordt stevig geïnvesteerd in een hoog voorzieningenniveau in het dorp zelf. Met als trots het deels historische centrum.

De Gouden Buurten zijn helemaal ingericht op jonge gezinnen, er zijn vier basisscholen in de Gouden Buurten en Berkel & Rodenrijs heeft meerdere sportverenigingen. Genoeg keuze.